informatie

de zuil

De kracht van de zuil zit hem in de eenvoud. Door te kiezen voor azobé hardhout blijft de zuil onbehandeld minimaal 25 jaar goed, waarbij grondcontact en vocht geen probleem zijn. Hierdoor zijn de mogelijkheden legio.

De zuil is opgebouwd uit planken van 2,2 cm dik. Boren in azobé hout kan gewoon met een standaard hout- vlinder- of zaagboor. Hierdoor kunnen overal gaten worden gemaakt welke nodig zijn voor de kabeldoorvoer van het te monteren apparaat. Omdat azobé een van de hardste houtsoorten is die er bestaan, is het essentieel om  schroeven eerst voor te boren. Kies daarvoor een speling 1 mm. Dus bij een schroef met 5 mm doorsnede, voorboren met een 4 mm boor. Het apparaat zal op elke plek aan de zuil simpel en rotsvast kunnen worden gemonteerd.

In de zuil is een binnenruimte van 5,5 x 20 cm, de bekabeling kan hier makkelijk worden doorgevoerd. Doordat de zuil niet helemaal tot op de voet doorloopt, kan terwijl deze deels is ingegraven, nog steeds makkelijk de bekabeling worden aangebracht.

laadpaal id3 walbox pulsar montagepaal totaal achterkant

specificaties

Omdat deze zuil speciaal is ontworpen voor laadstations, heeft deze bovengronds een maximale hoogte van 120 cm.

De zuil met gemonteerde vloerplaat dient ruim 50 cm ingegraven te zijn beneden straatniveau.

In losse of zanderige grond (zonder bestrating) is het advies om de zuil extra te verankeren door middel van snelbeton.

Hoogte:                  1722 mm

Lengte:                     255 mm

Breedte:                    100 mm

wanddikte:                 22 mm

binnenmaat:   55 x 200 mm

Gewicht:                     25,5 Kg

Hout = natuur

Als hout is verwerkt, zal het zich aan de omgeving willen blijven aanpassen. Het hout werkt, het zet uit en het krimpt, dit is normaal gedrag van hout. Ook het azobé hardhout zal altijd blijven werken. U dient hiermee rekening te houden. Er is een kans dat er kieren, spleten en scheuren ontstaan. Soms kan de grootte van de scheuren u zorgen baren, maar onthoud dan dat dit volstrekt normaal is. Bij doordrogen, of een hogere luchtvochtigheid kunnen de scheuren ook weer (deels) verdwijnen. De spleten of scheuren in het hout zullen van geen enkele invloed zijn op de structurele integriteit van de zuil. Het gerecyclede azobé hardhout heeft jarenlang dienst gedaan als meerpaal in Nederland en is door onze specialisten geselecteerd en verzaagd. De werking zal hier dus al behoorlijk uit zijn.

Dit hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1. Dat betekent opnieuw een levensduur van minimaal 25 jaar. De zuil zal onbehandeld tijdens een regenbui naar prachtig chocoladebruin verkleuren en door het zonlicht naar verloop van tijd vergrijzen. Hout blijft een organische stof, dat is de reden dat het ook zo mooi is.

Zappi laadpaal montagepaal totaal