mediakit

Missie

Laadzuil.com heeft als doel om mooie functionele en betaalbare producten te maken van gerecycled materiaal gericht op de automotive branche.

Het verhaal van Laadzuil.com

Laadzuil.com is opgericht in oktober 2020 en is begin 2021 begonnen met de verkoop van het eerste product. Een montagepaal gemaakt van gerecycled Azobé hardhout. Een simpele holle paal die onbehandeld zeker nog 25 jaar goed blijft, zo niet langer. Door het simpele concept is deze paal universeel en kunnen dus nagenoeg alle op de markt beschikbare laadstations hieraan worden bevestigd. Het Azobé hout wordt verkregen uit oude meerpalen welke in de havens van Nederland en België om de 25 jaar worden vervangen.

Naast de hardhouten bevestigingspaal heeft Laadzuil.com ook een tweede product ontwikkeld. Eenzelfde concept maar nu gemaakt van gerecycled kunststof. Ook hier betreft het een holle paal waar nagenoeg alle laadstations aan kunnen worden bevestigd. Ook deze paal is zeer duurzaam en is zelfs te hergebruiken bijvoorbeeld als er een nieuw laadstation wordt aangeschaft. Het plastic dat voor dit product wordt gebruikt is het plastic dat bij huishoudens wordt ingezameld. Laadzuil.com heeft inmiddels meer dan 1300 bevestigingspalen verkocht.

Johnbert Dijker over de start van het bedrijf: ‘Ik kom uit de film- en documentairewereld en had niets met het maken van producten en het verkopen daarvan. Wel ben ik erg creatief en zo denk ik dagelijks wel een paar keer dat ik het gat in de markt heb gevonden. Toen ik een electrische auto kocht, een VW ID.3 first edition moest er een laadstation bij mijn parkeerplaats in de tuin worden geplaatst. Het laadstation had ik snel gevonden (Zappi), maar de daarbij te leveren bevestigingspalen leken weinig stevig en zagen er niet uit. Het zou een soort lolly in de tuin worden. Een dun paaltje met het veel bredere laadstation daar bovenop. Toen ik vertelde dat ik voornemens was om een dikke balk te kopen om daar het laadstation aan vast te maken, was Holger van Gent van het bedrijf Sokkels en zuilen zo aardig mij uit te nodigen in zijn werkplaats. Hij vertelde dat wij samen wel iets veel mooiers zouden kunnen maken. Hij had hij nog een paar oude hardhouten planken liggen en zo maakten we samen een holle paal waar de bekabeling doorheen geleid kon worden.

Het product was klaar. En toen ik bedacht ik dat er vast anderen zijn die dit ook een mooi product vinden, ben ik eens gaan rondbellen naar bedrijven die laadstations verkopen. Na een aantal teleurstellende reacties kreeg ik Nadeem Qasmi aan de lijn van EV Service. Hij was wel geïnteresseerd. Nadat hij op de parkeerplaats in de kofferbak van mijn auto het product had gezien, was hij erg enthousiast. We hebben afgesproken dat ik er een aantal zal maken en hij ze zal verkopen. Laadzuil.com was geboren’

rechtenvrij te gebruiken bestanden

Logo transparant – PNG – 35 KB – 1325×280

Logo transparant – JPEG – 117 KB – 1325×280

Logo transparant – BMP – 1,1 MB – 1325×280

Johnbert Dijker - eigenaar Laadzuil.com

Afbeelding – JPEG – 259 KB – 2560×1707

grondstof - plastic laadzuil - close

Afbeelding – JPEG – 1 MB – 1920×2560

grondstof - azobé laadzuil - planken

Afbeelding – JPEG – 955KB – 1920×2560

Johnbert Dijker - eigenaar Laadzuil.com

Afbeelding – JPEG – 1,6 MB – 2560×1707

grondstof - plastic laadzuil - totaal

Afbeelding – JPEG – 5,4 MB – 3024×4032

grondstof - azobé laadzuil - meerpalen

Afbeelding – JPEG – 1 MB – 2560×1773